Kjære alle potensielle valpekjøpere,

Publisert av Anette den

Å bevege seg inn i jungelen av alle raser, oppdrettere og til slutt potensielle kull er et stort prosjekt som en ikke skal ta lett på. Hva er du ute etter i en hund? Skal det være en turkompis, treningskompis, jakthund, eller skal dere drive med hundesport sammen? Hvilken størrelse er ideell? Hvor mye pelsstell kan du håndtere?

Hvordan navigere..?

Du leser sannsynligvis dette fordi du har bestemt deg for at du vil ha shiba. Raseklubbens hjemmeside har en god oversikt over oppdretterne i landet – også noen av oppdretterne i nabolandene. I tillegg har raseklubbene i nabolandene oversikt over sine oppdrettere. Vi behøver ikke annonsere på finn.no, for valpene er som regel solgt lenge før de er født.

Shibaklubben har en valpeformidler og også distriktskontakter som alle er over gjennomsnittet interessert i rasen. I tillegg finnes lokale grupper og en hel del andre ildsjeler rundtomkring. Flere steder i landet arrangeres det jevnlig treff og turer, potensialet for å møte en shiba eller fem er stort.

Og det er min første og største anbefaling; møt så mange shibaer som mulig, få et bredt inntrykk av de store individuelle forskjellene i rasen. Finn ut hvilke trekk du kan leve med, og hva du ikke kan leve med. Finn ut hvor de kommer fra, både de hundene du liker godt og de du ikke liker, så vet du hvilken retning du skal lete. Still kritiske spørsmål. Les mye på egenhånd, men også lytt til erfarne shibafolk. Det er ikke alt du kan lese deg til, en del av det må oppleves.

Hvordan ta kontakt?

Pågangen av valpekjøpere er enorm for tiden. Det virker som om “alle” vil ha shiba. Shibaen er definitivt ikke en hund for hvem som helst. Jeg er oppdretter, men livet mitt består av vanvittig mye mer enn å være oppdretter – det gjelder for de fleste. Når de “renner inn” til tider et par mail om dagen, kan du ikke forsøke å skille deg ut? Hva er det som gjør deg/dere spesielle? Hvorfor er dere det ideelle hjemmet for en liten knøtt fra meg?

Vi sitter ikke og håper på å få solgt alle valpene, vi sitter og plukker valpekjøpere på øverste hylle.

Kategorier: Valp

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *